perjantai 18. joulukuuta 2009

oh please don't drob me home


Töissä joutuu kuitenkin vaihtamaan univormun, mutta ihan itseni takia edes hetkeksi ulos pitkistä kalsareista.
Mekko Acne, kengät Osis.

tiistai 15. joulukuuta 2009

rakas joulupukki, tiesithän että uskon suhun yhä?


Vietämme miehen kanssa tänäkin vuonna aineettomien lahjojen joulua. Aloitettiin jo eilen
käymällä Ryhmäteatterin Päällystakkia katsomassa. Suosittelen! Joulun jälkeen seuraa ravintolailtoja, ehkä oopperaa, leffassakäyntiä.. Ei tarvitse hikoilla jouluruuhkassa ja saadaan viettää aikaa yhdessä.

Jos nyt joulupukki kumminkin jostain syystä sattuisi ilmestymään niin oaknyc.com:in kautta saa tulla. Tuo jotain mustaa uudeksi vuodeksi? Kiitos. Jos ei muuten auta niin saatan alentua lahjomaan itse itseäni.

maanantai 14. joulukuuta 2009

sanakin vielä ja mä korostan sun upeuttasi


Varoitus: seuraa pilkunviilaamista, hiuksenhalkomista ja yleisistä PMS-oireista johtuvaa kikkeliotsaisuutta. Lue eteenpäin omalla vastuulla.

Vietnamilaisen meikkitaiteilija Tyenin haastattelu uusimmassa Ellessä nosti niskavillat permanentisti pystyyn.
Suoria lainauksia seuraa:

"Naisen tulee pukeutua korkokenkiin ja käyttää huulipunaa joka päivä" "Te [siis pohjoismaiset naiset, joiden tyyliä Tyen "kavahtaa"] näytätte usein turhan kovilta ja maskuliinisilta" "Korosta upeuttasi"
-Tyen, Elle 12/09

Vanha telaketjufeministi mussa nosti vuosien tauon jälkeen päätään. Sinänsä ihme, että sen sai aikaan näin turha pieni haastattelu pieneltä ukolta joka on lähes yhtä vanha kuin talo jossa asun, mutta.. Tässäkö yhä ollaan? On se perkele, että miehellä on varaa sanoa mitä mun "tulee" päälleni laittaa sillä perusteella, että on nyt käynyt niin onnettomasti, että synnyin rintojen kanssa enkä ilman. Ensireaktio on korostaa fasistisen paskapuheen levittäjän upeutta kipakalla potkulla perseeseen mun matalapohjaisista talvibootseistani. Sillä tosiasia on, että aivan hyvää paperia johon joku olisi voinut esim pyyhkiä hanurinsa tuhlataan jatkuvasti tällaisen propagandan levittämiseen. On tosin helpottavaa, että tässä tapauksessa sovinismi on näin silmiinpistävää. Keskivertonainen on työpäivänsä aikana sellaisen pommituksen alainen median ja sosiaalisen viiteryhmänsä toimesta, että on ihme, ettei meistä jokaisella ole syömähäiriötä, naama täynnä botoxia ja jatkuva hiustenpidennyskierre päällä. Siis siinä arkielämän sivussa. Elle, toivottavasti edes jollakulla teidän toimituksessa nousi editointivaiheessa punaa poskille..?

Rakastan pohjoismaisten naisten tyyliä: ennakkoluulotonta, persoonallista, huumorintajuista, kestävää. Luojan kiitos täältä löytyy vielä naisia, jotka ovat ymmärtäneet, että nainen voi pitää huolta itsestään ja olla kiinnostunut designista ja omasta ulkonäöstään tähtäämättä erikseen "seksikkääseen" tai "naiselliseen". Ja vielä hienompaa on, että eletään maassa jossa muotia voi vielä vältellä, jossei se kertakaikkiaan kiinnosta. Ei siinä mitään jos klassinen naisellisuus ja seksikkyys nyt sattuvat tulemaan ikäänkuin luonnostaa, mutta voisiko joku jo tukkia nämä Elle&MeNaiset -perkeleet jotka jaksavat mussuttaa siitä kuinka kamalaa on, että 8h työpäivän, laskujenmaksun, iltakurssin ja 2 huutavan kakaran jälkeen suomalainen nainen ei niinku yhtään jaksa panostaa itteensä kato ku se huoliteltu ulkonäkö niinku kertoo kunnioituksesta kanssaihmisiä kohtaan. Juokse itse ukko dösä kiinni Manoloissa.

Parhaimmillaan kosmetiikka ja pukeutuminen on hauskaa ja rentouttavaa. Mun aamuinen meikkihetkeni on meditatiivista aikaa mulle itselleni, samoin kunnon kylpy, vartalonkuorinta tai hiustenlaitto. Väännetään vielä rautalangasta kertaalleen: ei ole yhtä oikeaa tapaa pukeutua, huoltaa itseään tai meikata ja on banaalia, että naisille suunnattu media jaksaa yhä säännöllisin välein peruuttaa takaisin Viktoriaaniselle kaudelle.

No niin. Jo helpotti. Olenko yksin pikkumaisen kiukkuni kanssa vai onko teitä siellä jossain lisää..? Kädet ylös. Toivottavasti en ole aivan yksin.