perjantai 23. tammikuuta 2009

alexa

Alexa Chungissa ihanaa on se, että nuo hiukset on ihan ihan oikeasti kenen tahansa saavutettavissa. Olishan sellanen takamukseen asti pitkä, hunajanvärinen ja hauiksenpaksuinen harja tietysti jokaisen unelma, mutta Alexan indiepolkka on niin ihanan .. inhimillinen?

Huomasin juuri, että oma kuukausiin-ei-ole-leikattu -takkukasani on itseasiassa salaa valahtanut aivan samaan malliin.

1. Tältähän mäkin itseasiassa aamuisin näytän kun mitään ei ole tehty. Tarkoittaako tämä nyt, että mulla on ihan virallinen lupa poistua talosta tämän näköisenä?

2. Helppo kampaus vaikka hiukset olisivat kuinka suomalaisen ohuet ja lasimaiset. Hyvä föönausneste (itse viimeaikoina käyttänyt L'Orealin TecPlita, mukavan puolimattainen lopputulos) alle, isolla pyöröharjalla reilusti volyymia föönaukseen, kevyt tupeeraus kruunulta tyveen ja se olisi siinä. Itse puristelen yleensä vielä latvoihin/osioihin vähän mattavahaa, ettei lopputulos ole liian sliipattu.

3. Vähän niinkuin mitään ei olisi tehty, osa 2. Osiksen Hairbody styler toimii tosi hyvin tämmöisiin. Se on ohut, primertyyppinen hoitava muotoilusuihke, antaa aivan inasen volyymiä ja pitoa vaihtoehtona aivan puhtaalle hiukselle. Tätä voi lämpimästi suositella keskipitkistä pitkiin hiuksiin, ihanan luonnollinen lopputulos ja hyvä pohja vaikka sekaisille laineille.

4. Lisää Hairbody styleria päähän, tai jotain vastaavaa ei-niin-tönkköä muotoilunestettä, keskikokoiset rullat ja antaa kuivua. Kun muotoilutuote ei ole liian vahva ja rulla on oikean kokoinen ei kiharasta tule mummotyylistä. Hiuksen pitäisi mennä muutaman kerran rullan ympäri: yhdellä kierroksella kiharasta tuleekin suora ja useammalla afrokäkkärä. Harjaa auki varovasti ja haro sormilla paikalleen. Tältä meinasin illalla töissä näyttää.

keskiviikko 21. tammikuuta 2009

sekoilua alennusmyynneissä, osa1


Mopo lähti käsistä All Saintsin 70% alemyynnissä.
Mulla ja miehellä kävi siinä mielessä onni onnettomuudessa AllSaintsin huonosti päivittyvien aletuotteiden kanssa, että viidestä tuotteesta postiin päätyi lopulta vain kaksi. Ei tosin meidän omasta tahdosta: nettisivu päivittyy huonosti, hajakokoja oli sivun mukaan vielä jäljellä joten shopping cartiin vain ja Visa kehiin. Vasta 2 päivän kuluttua tuli automaattinen maili, jossa ilmoitettiin, että varastosta löytyi vain mun laukkuni ja miehen paita, jotka oli sitten jo postitettu. Jos olisi halunnut lisätä tilaukseen jotain pois jääneen mekon, neuleen ja paidan tilalle, se olisi pitänyt tehdä erikseen uutena tilauksena ja maksaa siis myös postit uudelleen. Varastotilanteen ollessa tämä, olisi ollut mukava päästä käsiksi avoimeen tilaukseen vielä ennen postitusta. Samanaikaisesti nettisivun mukaan samoja tuotteita löytyy yhä. Jaa-a?

Noh. Mika on suloisen pehmeä ja tarpeeksi iso laukku arkikäyttöön, eikä ainakaan tarvitse hikoilla Visa-laskun kanssa ensi kuussa. Meinasin yhdistää hajoileviin vaaleisiin boyfriend -farkkuihin ja myöhemmin shortseihin ja vaaleaan neule t-paitaan.

tiistai 20. tammikuuta 2009

rag & bone s/s09


Rag & Bonen kevät. Pre-fall 2009 jonka näin ennen tätä toimi ainakin mulla sen verran hyvin, ettei siitä helposti olisi enää voitu panna paremmaksi. Eikä sitten pantukaan. Samanaikaisesti sekä rakastin, että inhosin noita mod/rudie vaikutteita. Kyseessä on aina ollut mulle mieluinen katutyyli, mutta sitähän se nimenomaan on: valmista, olemassaolevaa katutyyliä. Tottakai high-end ottaa vaikutteita alakulttuurista ja toisinpäin, tässä ei vaan nyt mitään mullistavaa lisätty jo valmiiksi tuhat kertaa pureksittuun lookkiin. Vähän niin kuin coveroisi kappaleen nuotilleen. Ei erityisen "luovaa" touhua. Lavalla näkyi paljon sellaista, minkä toki mielelläni ottaisin itsekin kaappiini (tai mistä jokin versio on sinne kaappiin päätynyt jo aikoja sitten), mutta jotenkin potku jäi puuttumaan.



Pre-fallin kanssa on jo aivan eri fiilis. Tässä on otettu jotain, mikä on kenties tehty jo miljoona kertaa aiemmin tänä vuonna, ja silti onnistuttu lisäämään siihen se jokin, mikä saa kuvan näyttämään tuoreelta ja kädet kaivelemaan Visa-korttia laukusta. Tämä mulle heti kiitos!

Nykyään heitän niskaani tasan sen mikä aamulla hyvältä tuntuu, paljoa piittaamatta alakulttuurisekasopasta. Ska/mod -meiningit herättävät kuitenkin yhä positiivisen pörheitä tuntemuksia. Kyseessä on kuitenkin klassikkolookki. Duunariestetiikassa yhdistyy monet sellaiset tekijät joita ehdottomasti arvostan omissakin vaatteissani: laatu, kestävyys, ajattomuus, käytännöllisyys. Kuulostaa kuivalta, mutta rudie/oi/mod/ska -tyyli on kestänyt aikaa ihan sellaisenaan niin loistavasti, juuri näistä syistä. Eli ensi kerralla kun tekee mieli työntää ruutupaita farkkuihin, taidan kaivaa esiin kuitenkin niitä luotettavia Shermaneita ja Perryjä, R&Bn sijaan.

maanantai 19. tammikuuta 2009

jos...

Jos mulla olisi aivan pikkuisen parempi iho..
..käyttäisin tätä ympäri vuoden.
Korres on vuonna 1996 perustettu Kreikkalainen luonnonkosmetiikkasarja, Helsingistä löytyy myymälä Annankadulta. Watermelon Lightweight Tinted Moisturiser SPF 30 on sen muutaman kympin edullisempi vaihtoehto Shiseidolle ja Diorille; kosteuttaa, suojaa auringolta ja antaa hippusen peittoa. Yleensä mulle tämä on loppukesän tavaraa kun iho on hieman ruskettunut, mutta jos kasvoissa ei ole paljoa peitettävää tällä pärjää ympäri vuoden. Ei näytä, eikä tunnu sotamaalilta, pakko suositella niille joita muuten laiskottaa meikkaamisen kanssa.