torstai 5. helmikuuta 2009

myttypää

Koulussa aikanaan innostuttiin tekemään näitä täytettyjä nutturoita jokaiseen mahdolliseen kohtaan päätä ja aina silloin tällöin toi maailman nopein kampaus tulee vastaan jollain catwalkilla. En ole ihan kehdannut painua baariin rulla noin keskellä päälakea, korvan takana on ollut toistaiseksi lähin paikka. Nämä on kuitenkin nopeita ja helppoja ja onnistuu melko lyhyestäkin hiuksesta.



1. Tee hiusrotta eli valkki. Kaupasta löytyy valmiina, parhaat ja pehmeimmät saa kuitenkin täyttämällä hiusverkon joko oman hiuksen värisellä aitohiuksella tai ns kreppikuidulla jota saa esim etnisistä kaupoista noin 5-7E/puntti. Täytät vain verkosta sopivan kokoisen mytyn tupeeratulla karvalla ja ompelet ovaalin muotoiseksi ja umpeen.

2. Hiukset tiukasti poninhännälle haluamaasi kohtaan, kuvassahan toi pohja on tasan keskellä otsaa. Jos pelkäät, että ponkkarinauha vilkkuu, tupeeraa pieni osio omaa hiusta ja kieritä ponkkarin ympärille, kiinnitä hiusneuloilla.

3. Nappaa valkki kouraan ja iske omien hiustesi latvan kohdalle. Ala kierittää niinkuin kiinnittäisit valtavaa papiljottia, hiuksen päät sisäänpäin. Sileä pinta on hankalampi saada kuin karkea; itse yleensä tupeeraan ponkkarista tulevan hiuksen pohjan, otin päällimmäisen osion ja silotan kammalla ja hiuslakalla peilikirkkaaksi ennenkuin alan rullata. Takkutukkaversio on tosi nopea, tupeeraat hiukset vain isoissa osioissa, kaivat pari suortuvaa irralleen nipusta ja rullaat.

4. Neulaa mytty tasaisesti hengettömillä pinneillä kiinni muutaman sentin väliltä rullan alta niin, että neulat jäävät alle peittoon. Tässä vaiheessa muotoa on helppo vielä murjoa mieleiseksi.

Tehtiin tuosta burleskia harrastavalle kaverille versio jossa rulla tuli vinosti ohimolle ja neulattiin hattuverkkoa ja muutama irto orkidea hiuksiin. Instant pillerihattu.

3 kommenttia:

Aurora kirjoitti...

Heips! Ok, itse asiassa mun tilauksessa on nyt 4,41puntaa postareita. Tarkoitatko näitä rillejä http://www.asos.com/Alexa-Chung/Asos/Asos-
Clear-Lens-Geeky-Specs/Prod/pgeproduct.aspx?
iid=551495&cid=6453&clr=Black&sh=0&pge=
0&pgesize=20&sort=_None
Voin laittaa ne tuonne samaan tilaukseen? Noista tulisi joka tapauksessa vissiin se 4puntaa postikuluja, joten jaetaan vaikka 2 puntaa naamalle sitten? Voisin tehdä sen tilauksen kyllä jo tänäänkin! :)

Aurora kirjoitti...

äh, itse asiassa mun tilaus + noi rillit nostaa postikulut 19puntaan. En tajua mikä siinä mättää! On siis halvempaa tilata erikseen, jos sullakaan ei ole mitään muuta, jota haluaisit Asoksesta?

Eveliina kirjoitti...

Kiitos tästä myttyohjeesta, mä tajusin just, että mullahan on omaa tukkaa tallessa mytyn verran kun rupesin jossain vaiheessa ihan silkasta mielenkiinnosta katsomaan paljonko tukkaa lähtee jos sitä lähtee muka paljon (ei ole kovin paljon se määrä joka tukkii viemärit!)

Ja teretulemasta joskus blogiini jos ehdit/huvittaa!

terv. Prefecta

http://anotherfabday.blogspot.com