torstai 19. maaliskuuta 2009

pääasia


Samojen asioiden kimpussa yhä. Varasin ensi viikolle kampaajan (liian aikaisin aamulla, pakko käydä ennen töitä..) ja vaikka aluksi piti vain tasoittaa mun leukamittasta polkkaani, yhtäkkiä iski kamala tarve leikata hittoon puolen vuoden kasvatustyö. Kun leikkasin polkan tuossa vuodenvaihteessa, se oli tyttömäinen, muunneltava ja trendikäs. Nyt musta tuntuu, että se on kokoajan suussa, silmässä tai törröttää jotenkin oudosti.

Lyhyttä ei tarvitse laittaa kahta tuntia, föönata suoraksi tai muuten käristää raudoilla jatkuvasti. Mulla on aika tarkkaan identtinen kampaus kuin tuo oikeanpuoleinen keskiruskea polkka, värikin on sama. Periaatteessahan se on helppo, mutta mun hiuksessani on muutama väärään suuntaan pörröttävä itsepäin luonnonlaine ja yleensä iltaan mennessä hiukset on aina litassa jostain kohtaa ja kiharat jostain. Hyi.

Hölmöähän tämä on, mua vaan vähän pelottaa, että jos saksin loputkin hiukseni pois mussa ei ole enää mitään pehmeää ja naisellista jäljellä. Eihän sen sukupuoli-identiteetin pitäisi ihan karvan varassa roikkua.. Silti tuntuu, että se pitkä hius on yhä se ensimmäinen naiseuden symboli.

Lyhyt leikkaus naisilla, hot vai not?

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Lyhyet hiukset voi olla naisilla hyvinkin hot, ja joillekin harvoille sopii jopa kalju erinomaisesti (esimerkkinä mainittakoon America's Next Top Modelin Nnenna). Itse en ole mitenkään erityisemmin naisellisuuden (tai etenkään sen alleviivauksen) perään saati pelkää sen menetystä, joten kannan oman todella lyhyen kuontaloni huoletta. Tosin en ymmärrä, miten naisellisuus voisi olla pelkistä karvoista kiinni. Kuten itsekin ihmettelit: ei kai kenenkään identiteetti sentään ihan niin hataralla pohjalla ole? Vaikka vielä tänäkin päivänä jonkun mielestä naiseus konkretisoituisi hiuksiin, saa kyseinen jämähtänyt tyyppi pitää mun puolestani tunkkaiset ja keskiaikaiset mielipiteensä kaikessa rauhassa.

Pitkät hiuksetkin voi toki olla asenteikkaat, mutta juuri eniten pidän lyhyessä tukassa sen huolettomasta renttucharmista (helppohoitoisuuden ja laitettavuuden lisäksi). Sitä paitsi kaunista kasvojen luustoa ei mikään korosta paremmin kuin lyhyet hiukset.