sunnuntai 22. helmikuuta 2009

10. käskyä

Töissä sattui kouraan uusi Olivia. Lehdestä löytyi juttu, jossa muodin kanssa aktiivisemmin pelaavat nuoret naiset listasivat 10 kohtaa omasta tyylistään, joukossa esim. Paras aika vuodesta -Stella, jonka blogi oli yksi ensimmäisistä, joita itse olen seurannut..

Mun mielipidettä ei tule kukaan kotoa kyselemään, mutta netti onkin siitä hieno keksintö, että täällä me voidaan jokainen tuulettaa aivopierujamme julkisesti, eli tässä tulee omat 5 pientä sääntöäni koskien tosin kosmetiikkaa. Ja kyllä, nämä koskee tasan mua itseäni. Ei sen tarvitse toimia muilla vain siksi, että se toimii mulla.

1. Hyvät perusmeikit. Jos meikkipohja näyttää meikiltä eikä sovi 100% omaan ihonväriin, sen voi antaa vaikka kaverilleen, sillä itse sillä ei kyllä silloin tee mitään. Mä kuitenkin meikkaan töihin aina, kun joudun kasvotusten asiakkaiden kanssa tekemisiin, ja jos tiedän varmasti kaipaavani meikatessa jotain tiettyä tuotetta, niin on väärästä päästä säästöä korvata jokapäiväinen suosikki huonommalla vaihtiksella. Laadukkaampi pohja kirpaisee ostaessa, mut toisaalta hyvälaatuinen pohja kestää yleensä myös huomattavasti pidempään.

2. Tyyli on kokonaisuus. Jos muoti on parhaimmillaan taidetta, niin iho ja kroppa on sitten varmaan kanvaasi, eikä se lopputulosta auta jos pohjalle on valmiiksi kustu. Useamman tutun täydellinen hiustensävy ja vauvanpeppuiho eivät kaipaa kemiallista apua, mutta mäpäs kaipaan. Käyn kosmetologilla vähintään 4 kertaa vuodessa, kampaajalla tarvittaessa. Kun lompakko on tyhjä, apuun tulee kosmetologiopisto ja kampaamokoulut (en tosin anna opiskelijoiden tehdä muuta kuin sävyttää tyven samalla tutulla värillä, sori vaan ihmiset..). Huonokuntoisten hiusten ja finninenän kanssa mikään ei kumminkaan näytä hyvältä, eli tämä kulu menee vaatekaupan edelle.

3. Itseruskettavassa ei ole tarkoitus kylpeä. Jos iho on vaalea, ei se oikeasti ketään hämää kun maalaat itsesi oranssiksi. Tämän pitäisi olla kaikille itsestäänselvää, mutta jostain syystä ilmeisesti kun naiselta lähtee värilitkumopo käsistä, oman naaman sävyä ei osaa enää oikeasti katsoa objektiivisesti. Varmaan anoreksian sukuinen minäkuvaongelma?

4. Tunne värisi. Lämmön ja kylmyyden oikea aste on tasan kaikki kaikessa hiusvärin ja poskipunan kanssa. Ja kyllä, ihon tummuusaste vaihtuu vuodenajan mukaan, mutta samanaikaisesti pohjasävy pysyy samana. Oma värikartta liukuu inasen lämpimämpään kun iho alkaa ruskettua, kesä ja talvimeikit on siis todella hyvä pitää erillään.

5. Dragmeikki vanhentaa. Jos olet Paula Koivuniemi, sitä maalia voi käyttää vapaasti, muuten vähempi saattaa olla enemmän. Jos tekee mieli meikata tunnin ajan ennen baaria, voisi keskittyä huolelliseen levitykseen, tarkkaan valittuihin yksityiskohtiin ja sävyihin eli ei se määrä vaan laatu.

Ei kommentteja: